Soustředění Přívrat

05.05.2014 14:34

 První květnový víkend jsme vyjeli na tradiční oddílové soustředění. Po pěti letech jsme se rozhodli pro změnu a oblíbenou Budislav jsme vyměnili za neokoukaný Přívrat. Počasí nám tentokrát vůbec nepřálo, ale nakonec jsme si poradili i s tím.

 V pátek před šestnáctou hodinou jsme vyrazili ve třech rychlostních skupinách z vysokomýtského náměstí směr Přívrat. Pro starší bylo přímých 22 km málo, a tak se ještě projeli po okolí. I když nás „naháněla“ celou cestu bouřka, tak jsme všichni dojeli bez deště do Přívratu a ještě jsme stihli večerní fotbálek.

 Sobotu jsme zahájili rozcvičkou, a jelikož celé dopoledne pršelo, strávili jsme jej v českotřebovském bazénu, kde jsme, mimo plavání, stihli i tobogán s vířivkou a parní saunou. Báječná regenerace!!! Po obědě jsme ještě vyzkoušeli a převzali nové dresy a poté již byla na programu vyjížďka na kolech, která vedla po nepřeberných terénech Kozlovského hřbetu a Českotřebovských stěn. Po příjezdu následoval opět fotbálek.

Závěrečný den nás při ranní rozcvičce přivítala jinovatka a zima nás provázela celou dopolední cestu do Vysokého Mýta, kam jsme, opět ve skupinách dle výkonnosti, všichni zdárně dojeli.

 Celého soustředění se zúčastnilo 17 mladých členů našeho oddílu a 9 vedoucích a tatínků, kteří se starali o stravu a „teplo rodinného krbu“. Patří jim velký dík za jejich ochotu. V Přívratu jsme na Statku U Kubů nalezli příjemné ubytování, které naprosto splnilo naše požadavky a tak i přes nepříznivé počasí můžeme naše soustředění označit jako velmi povedené.